Po tych zajęciach żadne bułeczki, rogaliki czy placki drożdżowe nie będą dla Was trudnością i będziecie je mogli z łatwością przygotowywać dla swoich najbliższych. Podczas warsztatów nauczycie się różnych metod wyrabiania ciasta drożdżowego i półfrancuskiego. Dowiecie się jakie są najczęstsze błędy w ich przygotowaniu oraz co zrobić, aby ich uniknąć. Każdy z uczestników będzie pracował indywidualnie i pod okiem prowadzącego przygotuje 4 wypieki.
W programie:
- Brioche
- Klasyczny placek drożdżowy ze śliwkami i maślaną kruszonką
- Skandynawskie cynamonowe Kanelbullary
- Rogale Marcińskie
Wszystkie samodzielnie przygotowane na zajęciach wypieki będziecie mogli zabrać ze sobą do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, sezonowy napar.
UWAGA! ABC Cukiernictwa to kurs kulinarny składający się z 8 spotkań. Zajęcia odbywają się 2 razy w tygodniu i składają się z części teoretycznej i części praktycznej. Istnieje możliwość uczestniczenia w pojedynczych zajęciach kursu, w miarę dostępnych miejsc. Nie ma obowiązku uczestniczenia we wcześniejszych lub późniejszych zajęciach kursu. Kurs – dla tych osób, które uczestniczą we wszystkich zajęciach – kończy się egzaminem praktycznym, po którym uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu.