Na zajęciach nauczycie się m. in. czyszczenia, obierania, porcjowania oraz doprawiania krewetek. Poznacie różne sposoby i metody ich obróbki – nauczycie się je marynować, smażyć czy gotować. Prowadzący opowie Wam także, gdzie kupować dobrej jakości krewetki oraz na co zwracać uwagę kupując. Dowiecie się też jak wyglądają hodowle krewetek i z jakiego miejsca na świecie krewetki są najlepsze.
W programie:
- Klasyczne krewetki z białym winem, czosnkiem, chili i masłem
- Orecchiette ze świeżymi włoskimi pomidorkami cherry i krewetkami
- Taco z krewetkami marynowanymi w wędzonym jalapeño z guacamole i salsą pico de gallo
- Drożdżowe boa buns gotowane na parze z krewetkami i olejem seczuańskim z palonym porem i chili
Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, sezonowy napar.