Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa.
Na zajęciach prowadzący nauczy Was podstawowych technik pracy z wokiem. Opowie o niezbędnych narzędziach i akcesoriach wykorzystywanych zarówno do smażenia jak i gotowania na woku. Nauczycie się m. in. jakie produkty wykorzystywać do gotowania na woku oraz w jaki sposób je przygotowywać, aby wydobyć z nich jak najlepszy smak, a jednocześnie zachować jak najwięcej wartości odżywczych. Na zajęciach nie zabraknie też ciekawostek o Azji: tradycyjnych daniach, przyprawach czy produktach wykorzystywanych w tamtejszej kuchni. Każdy uczestnik będzie pracował indywidualnie – na swoim woku – i przygotuje 3 orientalne dania.
W programie:
- Gai Pad King – aromatyczny kurczak stir fry z imbirem, azjatyckimi grzybami (mun i shitake), pastą sojową, chili i kolendrą serwowany z ryżem jaśminowym
- Pad Wun Sen Goon – makaron vermicelli z krewetkami, tajską bazylią, cukrem palmowym, sosem rybnym, trawą cytrynową, papryką i mizuną
- Hoisin Duck Star Fry – chiński makaron z kurkumą, piersią kaczki w sosie hoisin, sezonowymi warzywami, olejem sezamowym, limonką i dymka
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje: kawa HAYB, ekologiczne herbaty i ziołowe napary z Pijalni Ziół Dary Natury oraz woda.
UWAGA! Praktykujemy zasady idei Zero Waste. Jeśli to możliwe, zabierz ze sobą opakowania na wynos do potraw, których nie uda Ci się zjeść w trakcie warsztatów. #thereisnoplanetb