Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa.
Na zajęciach poznacie 2000.letnią historię bułeczek bao. Dowiecie się skąd pochodzą i w których częściach Azji spotkacie je najczęściej. Następnie krok po kroku samodzielnie przygotujecie i uparujecie perfekcyjne, puszyste bao buns. Do tego praktyczna lekcja łączenia smaków i tekstur oraz tworzenia nieoczywistych sosów. Nie zabraknie też trików i patentów w duchu idei #zerowaste, które z łatwością będziecie mogli wykorzystać w swoim codziennym gotowaniu. Na warsztatach pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2 os.), pod okiem Macieja Bartkowiaka, przygotujecie niezapomniane Bao Party.
W programie:
- Samodzielne przygotowanie i parowanie tradycyjnych bułeczek bao
- Luzowanie udka z kurczaka
- Bao Shrimp Bun – krewetki marynowane w mleku kokosowym z chilli, kolendrą, salsą ananasową z marakują, Thai Basil Mayo i chrupiącymi migdałami
- Bao Pork Bun z szarpaną wieprzowiną, azjatyckim colesławem, prażonymi orzechami ziemnymi oraz Mango Chipotle Mayo
- Bao Teriyaki Chicken z luzowanym udkiem kurczaka w sosie sojowo-miodowym z imbirem, piklowanym ogórkiem, sezamem i kolendrą
OPCJA VEGE: Jeśli chcesz zapisać się na zajęcia, a nie jesz mięsa, ryb czy owoców morza napisz do nas (studio@cookup.pl). Sprawdzimy, co da się zrobić.
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje: kawa HAYB, herbata, sezonowe, ziołowe napary z Pijalnia Ziół Dary Natury oraz woda.
UWAGA! Praktykujemy zasady idei Zero Waste. Jeśli to możliwe, zabierz ze sobą opakowania na wynos do potraw, których nie uda Ci się zjeść w trakcie warsztatów. #thereisnoplanetb