Zapraszamy na kolejne zajęcia cukiernicze z Dominiką Krzemińską – słynącą z perfekcyjnych wypieków szefową kultowej, warszawskiej restauracji Przegryź. Tym razem tematem spotkania będą bezy. Na warsztatach poznacie różne rodzaje, sposoby i techniki przygotowania, w tym pieczenia i suszenia bez. Dowiecie się jakie są najczęstsze bezowe błędy, co zrobić, aby ich uniknąć oraz czy to prawda, że gdy za oknem deszcz lepiej pieczenie bez sobie odpuścić. Prowadząca pokaże Wam jak upiec perfekcyjne bezy oraz jakich produktów i akcesoriów cukierniczych używać do ich przygotowania. Na zajęciach uczestnicy będą pracowali indywidualnie i przygotują: bezę Pavlova z kremem mascarpone i figami, tartę z kremem żurawinowym i bezą szwajcarską, mus mango marakuja na biszkopcie z galaretką z marakui. Wszystkie samodzielnie przygotowane na zajęciach wypieki będziecie mogli zdegustować na miejscu bądź zabrać ze sobą do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz jesienny, ziołowy napar.
Poznaj CookUp
CookUp Studia Kulinarne
CookUp to przede wszystkim dwa studia kulinarne – w Warszawie i Poznaniu, w których odbywają się warsztaty dla osób indywidualnych, pokazy, prezentacje, konferencje kulinarne dla firm oraz prywatne śniadania, obiady i kolacje z gotowaniem na żywo, jak również sesje zdjęciowe oraz wydarzenia integracyjne.
CookUp Talents i CookUp Fundacja
CookUp zajmuje się również promowaniem talentów kulinarnych (CookUp Talents) oraz edukacją na temat zdrowego odżywania się mam i ich dzieci oraz kobiet w ciąży, aktywizacją seniorów poprzez warsztaty kulinarne, oraz innymi projektami społecznymi (CookUp Fundacja).
Studio Warszawa Hoża
ul. Hoża 51, 00-681 Warszawa
Jak dojechać?
Metro
Stacja Centrum, następnie pieszo 800 metrów, około 12 minut
Tramwaj
Przystanek Koszykowa (od ul. Chałubińskiego), Przystanek Dw. Centralny (od Al. Jerozolimskich), Przystanek Hoża (od. ul. Marszałkowskiej)
Autobus
Przystanek Koszykowa (od ul. Chałubińskiego), Przystanek Dw. Centralny (od Al. Jerozolimskich), Przystanek Hoża (od. ul. Marszałkowskiej)
Opinie o warsztatach
Uczestniczyłam w warsztatach w CookUp trzykrotnie. Były to wspaniałe, inspirujące spotkania, na których poznałam nowych, ciekawych ludzi. Poza tym, za każdym razem, było dużo wiedzy przekazanej przez prowadzących, ale co najważniejsze, wspaniałe dania, które później gotowałam też w domu.
Miałem przyjemność uczestniczyć w warsztatach Knife Skills. Dużo pożytecznych umiejętności posługiwania się nożem w kuchni, dzięki którym przygotowywanie produktów do gotowania - m.in. krojenie, siekanie, rozdrabnianie idzie mi dużo sprawniej i szybciej.
Najczęstsze pytania
Jak mam się ubrać na warsztaty?
W miarę możliwości ubierz się wygodnie, a przede wszystkim włóż wygodne buty, dzięki czemu nie zmęczy Cię tak bardzo długie stanie przy wyspie do gotowania. Gotowanie to przyjemność, ale też dużo fizycznej pracy :) Na czas warsztatów dostaniesz fartuch kucharski, także nie musisz się martwić o ubrudzenie się w trakcie gotowania.
Czy muszę przyjść na warsztaty wcześniej, przed godziną ich rozpoczęcia?
Nie musisz pojawiać się dużo wcześniej. Kilka minut przed warsztatami w zupełności wystarczy. Zostaw sobie jednak minimalną ilość czasu, żeby się nie spóźnić i nie stracić informacji organizacyjnych na początku warsztatów. Warsztaty startują punktualnie do godzinie określonej w opisie zajęć.
Czy muszę coś zabrać ze sobą?
Nie musisz nic ze sobą zabierać. Zapewnimy Ci wszystko, co jest potrzebne do wzięcia udziału w warsztatach - akcesoria do gotowania, przepisy na przygotowywane podczas warsztatów dania, żebyś mogła/mógł je odtworzyć w domu, ołówek do sporządzenia własnych notatek oraz kawę, herbatę i wodę :)