Jak co roku w grudniu zapraszamy Was na świąteczne warsztaty z przygotowywania domowych, jadalnych prezentów. Pod okiem Prowadzącej – Doroty Mrówki, szefowej kuchni roślinnej Polnej Mrówki, znanej z kultowego Think Love Juice, przygotujecie 5 jadalnych upominków, którymi będziecie mogli obdarować swoich najbliższych w nadchodzące Święta. Na zajęciach porozmawiamy też o kuchni codziennej. Dorota podpowie Wam jak gotować i planować posiłki, by nie spędzać w kuchni wielu godzin i by za pomocą kilku składników móc wyczarowywać zdrowe, pełnowartościowe i cieszące oko posiłki. Nie zabraknie też trików i patentów w duchu Zero Waste, które z łatwością będziecie mogli wykorzystać w swoim codziennym gotowaniu. Na warsztatach uczestnicy będą pracowali indywidualnie oraz w małych grupach (2 os.).
W programie:
- Śliwkowe praliny z masłem orzechowym i cynamonem
- Bezglutenowe pierniki
- Wegańskie pate grzybowe w słoiku
- Świąteczna granola z kaszą gryczaną, cynamonem, suszonymi śliwkami, płatkami owsianymi i orzechami włoskimi
- Domowa przyprawa do piernika
Wszystkie przygotowane na zajęciach upominki będziecie mogli skosztować na miejscu, bądź zapakować w piękne, świąteczne opakowania, by móc je wręczyć swoim Bliskim w nadchodzące Święta. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, sezonowy napar.