Buddha Bowls dla początkujących

Warszawa Hoża
Szybkie, proste i dobrze zbilansowane. Będące niezwykłym połączeniem tego, co zdrowe z tym, co piękne. Kolorowe, pełne wartości odżywczych miski mocy wypełnione po brzegi warzywami, kaszami, strączkami, owocami, orzechami, świeżymi ziołami, przyprawami, orientalnymi posypkami i autorskimi, wegetariańskimi sosami Doroty Mrówki (w przeszłości szefowej kuchni Think Love Juice). Zapraszamy Was na zajęcia z przygotowywania obłędnych, zdrowych buddha bowls.

Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa

Szybkie, proste i dobrze zbilansowane. Będące niezwykłym połączeniem tego, co zdrowe z tym, co piękne. Kolorowe, pełne wartości odżywczych miski mocy wypełnione po brzegi warzywami, kaszami, strączkami, owocami, orzechami, świeżymi ziołami, przyprawami, orientalnymi posypkami i autorskimi, wegetariańskimi sosami Doroty Mrówki (w przeszłości szefowej kuchni Think Love Juice). Zapraszamy Was na zajęcia z przygotowywania obłędnych, zdrowych buddha bowls.

Na zajęciach, pod okiem Prowadzącej nauczycie się podstawowych zasad komponowania dobrze zbilansowanych, odżywczych #buddhabowls

Dowiecie się w jaki sposób planować gotowanie, by nie spędzając wielu godzin w kuchni, z kilku dobrej jakości składników przygotowywać zdrowe, kolorowe, zachwycające wszystkie zmysły mise mocy. Dorota opowie Wam w jaki sposób planować zakupy i gotowanie, jak przechowywać wcześniej przygotowane składniki, by w kilka minut móc z nich przygotowywać oszałamiające #buddhabowls na każdą porę dnia. Na warsztatach nie zabraknie też trików i patentów w duchu idei #zerowaste które z łatwością wykorzystacie w swoim codziennym gotowaniu. Pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2 os.) przygotujecie 3 wiosenne buddha bowls.

W programie:

  • Spirulina BOWL
    Zielony mus jaglany ze spiruliną, gotowaną gruszką z kardamonem i kurkumą, pieczonymi migdałami oraz jadalnymi kwiatami
  • Happy Mind BOWL
    Czarna soczewica z pieczonymi kolorowymi marchewkami z za’atarem, podawane z sałatami, ziołami, kiszonymi rzodkiewkami, płatkami konopnymi i olejem z konopi
  • Ajurweda BOWL
    Humus z fioletową kapustą, pieczonymi batatami z cynamonem, duszonymi boczniakami, pieczonym kalafiorem z kurkumą, z plasterkami świeżego awokado, prażonymi orzechami włoskimi i olejem z pestek dyni

Na zajęciach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, sezonowy napar, lemoniada lub domowy izotonik.

UWAGA! Praktykujemy zasady Zero Waste. Jeśli to możliwe – zabierz ze sobą swoje opakowania do zabrania tego, czego nie uda Ci się zjeść na zajęciach.

Poznaj CookUp

CookUp Studia Kulinarne

CookUp to przede wszystkim dwa studia kulinarne – w Warszawie i Poznaniu, w których odbywają się warsztaty dla osób indywidualnych, pokazy, prezentacje, konferencje kulinarne dla firm oraz prywatne śniadania, obiady i kolacje z gotowaniem na żywo, jak również sesje zdjęciowe oraz wydarzenia integracyjne.

CookUp Talents i CookUp Fundacja

CookUp zajmuje się również promowaniem talentów kulinarnych (CookUp Talents) oraz edukacją na temat zdrowego odżywania się mam i ich dzieci oraz kobiet w ciąży, aktywizacją seniorów poprzez warsztaty kulinarne, oraz innymi projektami społecznymi (CookUp Fundacja).

Studio Warszawa Hoża

ul. Hoża 51, 00-681 Warszawa

Jak dojechać?

Metro

Stacja Centrum, następnie pieszo 800 metrów, około 12 minut

Tramwaj

Przystanek Koszykowa (od ul. Chałubińskiego), Przystanek Dw. Centralny (od Al. Jerozolimskich), Przystanek Hoża (od. ul. Marszałkowskiej)

Autobus

Przystanek Koszykowa (od ul. Chałubińskiego), Przystanek Dw. Centralny (od Al. Jerozolimskich), Przystanek Hoża (od. ul. Marszałkowskiej)

Opinie o warsztatach

Uczestniczyłam w warsztatach w CookUp trzykrotnie. Były to wspaniałe, inspirujące spotkania, na których poznałam nowych, ciekawych ludzi. Poza tym, za każdym razem, było dużo wiedzy przekazanej przez prowadzących, ale co najważniejsze, wspaniałe dania, które później gotowałam też w domu.

Sonia

Miałem przyjemność uczestniczyć w warsztatach Knife Skills. Dużo pożytecznych umiejętności posługiwania się nożem w kuchni, dzięki którym przygotowywanie produktów do gotowania - m.in. krojenie, siekanie, rozdrabnianie idzie mi dużo sprawniej i szybciej.

Tomasz

Najczęstsze pytania

Jak mam się ubrać na warsztaty?

W miarę możliwości ubierz się wygodnie, a przede wszystkim włóż wygodne buty, dzięki czemu nie zmęczy Cię tak bardzo długie stanie przy wyspie do gotowania. Gotowanie to przyjemność, ale też dużo fizycznej pracy :) Na czas warsztatów dostaniesz fartuch kucharski, także nie musisz się martwić o ubrudzenie się w trakcie gotowania.

Czy muszę przyjść na warsztaty wcześniej, przed godziną ich rozpoczęcia?

Nie musisz pojawiać się dużo wcześniej. Kilka minut przed warsztatami w zupełności wystarczy. Zostaw sobie jednak minimalną ilość czasu, żeby się nie spóźnić i nie stracić informacji organizacyjnych na początku warsztatów. Warsztaty startują punktualnie do godzinie określonej w opisie zajęć.

Czy muszę coś zabrać ze sobą?

Nie musisz nic ze sobą zabierać. Zapewnimy Ci wszystko, co jest potrzebne do wzięcia udziału w warsztatach - akcesoria do gotowania, przepisy na przygotowywane podczas warsztatów dania, żebyś mogła/mógł je odtworzyć w domu, ołówek do sporządzenia własnych notatek oraz kawę, herbatę i wodę :)