Zapraszamy na aromatyczne, sobotnie przedpołudnie z kawą w roli głównej. Warsztaty poprowadzi Uri Wollner, właściciel znanej wśród miłośników kawy kawiarni Co Phi na warszawskim Śródmieściu. W ruch pójdą syfony, chemexy, kawiarki czy flipy. Będzie też specjalnie przygotowana na zajęcia kawa oraz dużo praktycznej wiedzy. Prowadzący opowie Wam jak poznać wysokiej jakości kawę, w jaki sposób parzyć kawę w domu, aby uzyskać jak najlepszy smak. Dowiecie się też czy do przygotowania kawy idealnej potrzebny jest specjalistyczny sprzęt. Będziecie mogli porównać smak tego samego rodzaju kawy zaparzonej na wiele sposobów.
W programie:
- Kawa zaparzona na 7 sposobów, przy wykorzystaniu aeropressu, chemexu, syfonu, dripu, frenchpressu, kawiarki i flipu
- Kanapka z kawą, bekonem, pastą z koziego sera i daktyli
- Granola kawowo-czekoladowa
- Aromatyzowany, kawowy peeling do ciała (do zabrania do domu w specjalnie przygotowanym słoiczku).
Spotkanie zakończy się degustacją przygotowanych na zajęciach kawowych dań. Na warsztatach serwowane będą – oprócz kawy – ciepłe i zimne napoje (herbata, woda) oraz aromatyczny, ziołowy napar.
Warsztaty odbywają się w języku angielskim z obecnością tłumacza. Znajomość języka angielskiego nie jest wymagana.