Zapraszamy Was na kolejne spotkanie z cyklu CookUp à la carte. Tym razem Robert Makłowicz zabierze Was w podróż do Węgier. Oprócz gotowania, dużo opowieści o tamtejszej kulturze, tradycjach kulinarnych, czy zwyczajach towarzyszących jedzeniu. Pod okiem prowadzącego przygotujecie prawdziwą, węgierską ucztę składającą się z 4 dań.
W programie:
- Zupa à la Palóc (węgierska zupa gulaszowa)
- Pörkölt csirke z galuszkami (gulasz z kurczaka z kluseczkami)
- Harcsapaprikás túróscuszával (paprykarz z suma z łazankami z twarogiem, śmietaną i skwarkami)
- Myggyleves (węgierski chłodnik wiśniowy)
Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Podczas warsztatów serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, sezonowy napar.