Zanurzymy się totalnie w kuchni jednego z naszych kulinarnych mistrzów znanych z kultowych publikacji tj. Jerozolima Obfitość czy Prosto. W naszej kuchni królować będą aromatyczne warzywa bliskowschodnie przyprawy i świeże zioła oraz orzechy. Na zajęciach Aneta Zabiegała podzieli się z Wami doświadczeniem i przepisami zdobytymi u jednego z najpopularniejszych szefów kuchni na świecie. Opowie Wam jak spełniło się jej marzenie i w jaki sposób tam trafiła. Nauczy Was jak przygotować petardową szalotkową oliwę w stylu zero waste, czy totalnie obłędne migdałowe tofu. Dowiecie się też jak praży się najsmaczniejszą szalotkę na świecie i do czego w kuchni wykorzystuje się przedziwną łyżkę z dziurami. Zdradzi Wam też sekret idealnej Dukkah – mieszanki przypraw według przepisu, który zawędrował w Jej ręce aż z wyspy Mauritius.
Pod jej czujnym okiem przygotujecie:
- Pieczoną marchewkę w miodowej marynacie z fenkułem, pikantną harissą, kremowym, migdałowym tofu i prażoną szalotką
- Domową Dukkah, czyli kultowa mieszanka przypraw i orzechów wykorzystywana w kuchni bliskowschodniej
Będzie obłędnie pysznie, z pełnią kobiecych mocy i totalnie dziewczyńskim klimatem.
Będzie obłędnie pysznie, z pełnią kobiecych mocy i totalnie dziewczyńskim klimatem.
Opcja z dostawą produktów: otrzymujesz dostęp do wydarzenia online, przepisy, produkty do gotowania dla 2 osób, butelkę różowego wina, a także dziewczyńską playlistę z muzyką na ten wyjątkowy wieczór stworzoną przez CookUp.
Produkty zostaną wysłane na adres podany w zamówieniu. W przypadku chęci otrzymania przesyłki na inny adres, prosimy o podanie danych do wysyłki na studio@cookup.pl do 3 marca 2021.
Uwaga: Cena promocyjna obowiązuje do 28.02.2021