Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa
Na zajęciach porozmawiacie o kulturze pierogowej na świecie. Poznacie najbardziej znane i lubiane ich odmiany. Dowiecie się w jaki sposób się je przygotowuje i serwuje w różnych zakątkach świata. Nauczycie się przygotowywać różne rodzaje ciasta pierogowego oraz 4 farsze, sosy i dodatki, w tym domowy sos ponzu i olej chilli. Poćwiczycie też różne sposoby lepienia pierogów. Prowadzący opowie Wam też jak je gotować, przechowywać oraz mrozić. Nie zabraknie też trików i patentów w duchu idei #zerowaste które będziecie mogli z łatwością wykorzystać w swoim codziennym gotowaniu.
W programie:
- Pierogi z pieczoną dynią i wędzonym twarogiem z karmelizowaną cebulą
- Japońskie pierożki gyoza z domowym sosem ponzu
- Chrupiące wontony nadziewane krewetkami z syczuańskim, rozgrzewającym olejem chili
- Pielmieni z wołowiną podane z wiejskim masłem
Na zajęciach serwowane będą ciepłe i zimne napoje. Kawa HAYB, herbaty i ziołowe napary z Pijalni Ziół Dary Natury oraz woda.
UWAGA! Praktykujemy zasady Zero Waste. Jeśli to możliwe – zabierz ze sobą swoje opakowania do zabrania tego, czego nie uda Ci się zjeść na zajęciach.