UWAGA! Zajęcia będą odbywały się na świeżym powietrzu w letniej lokalizacji CookUp, usytuowanej w patio OCHO, przy Teatrze Ochota, na ul. Mikołaja Reja 9 na warszawskiej Ochocie.
Na zajęciach nauczycie się m. in. czyszczenia, obierania oraz porcjowania krewetek. Poznacie metody doprawiania i marynowania krewetek oraz przygotowania ich do grillowania. Prowadzący opowie Wam także, gdzie kupować dobrej jakości krewetki oraz na co zwracać uwagę kupując. Dowiecie się jak wyglądają hodowle krewetek i z jakiego miejsca na świecie krewetki są najlepsze.
W programie:
- Meksykańskie taco z sezonowymi dodatkami, grillowanymi krewetkami i salsą pico de gallo
- Grillowane krewetki tygrysie w słodkiej marynacie z brandy, chili i skórką z limonki z prowansalskim aioli przygotowywanym w moździerzu
- Malezyjska zupa kokosowa z grillowanymi krewetkami i ziołami
- Ręcznie robione pierożki gyoza z grillowanymi krewetkami, szparagami z lekkim sosem ponzu
Warsztaty zakończą się degustacją wspólnie przygotowanych dań. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowa, ziołowa lemoniada.