Na warsztatach Yeunsu Lee, w przeszłości szefowa kuchni restauracji Platoon w Seulu, wprowadzi Was w świat kuchni i kultury koreańskiej. Poznacie tradycje kulinarne Korei m. in. smaki, produkty czy oryginalne przyprawy. Prowadząca opowie Wam też, gdzie w Polsce kupować produkty do gotowania tamtejszych dań. Pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2-4 os.) przygotujecie kolację składającą się z 4 dań i tradycyjnego, koreańskiego napoju.
W programie:
- Kimchi
- Bo-ssam – cienko krojony, długo gotowany w aromatycznych przyprawach wieprzowy boczek
- Gimgaru jumeokbap – faszerowane warzywami kulki ryżowe, obtoczone w suszonych algach morskich
- Baechu Doenjang Guk – koreańska zupa na bazie pasty sojowej z kapustą pekińską
- Sujeonggwa – tradycyjny, zimowy, koreański cynamonowy poncz.
Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowy, aromatyczny napar.
UWAGA! ZAJĘCIA PROWADZONE SĄ W JĘZYKU ANGIELSKIM.