Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa
Na warsztatach nauczcie się jak z niepozornych, jesiennych korzeni, ziaren i strączków wyczarować obłędne, kojące, wegetariańskie dania. Dominika pokaże Wam jak podbijać nieoczywiste smaki i tworzyć zaskakujące, niebanalne comfort foodowe kompozycje. Opowie o swoich ulubionych przyprawach, ziołach i jesiennych “must have” jarzynowej kuchni. Nie zabraknie też trików i patentów w duchu idei #zerowaste, które z łatwością wykorzystacie w swoim codziennym gotowaniu.
W programie:
- Jarmuż Cezar, czyli cavolo nero w umamicznym sosie ze słonecznikiem i serem Bursztyn
- Młody i Piękny Jaś z pistacjami, czyli kremowa fasola w wersji gourmet
- Gnudi z ricotty z dynią, pomidorem i masłem szałwiowym, czyli niewiarygodnie kremowe kluseczki w sprężystym cieście, które robi się samo oraz nauka kultowego palenia masła z szałwią
- Śliwkowy albo jabłkowy cobbler pod chrupiącą skorupką, czyli doskonały deser z sezonowych owoców z pomysłowym twistem rodem z francuskich cukierni
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, sezonowy napar bądź domowy izotonik.
UWAGA! Praktykujemy zasady Zero Waste. Jeśli to możliwe – zabierz ze sobą swoje opakowania do zabrania tego, czego nie uda Ci się zjeść na zajęciach.