Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa
Na warsztatach nauczcie się jak z niepozornych, majowych warzyw, ziaren i strączków wyczarować obłędne, kojące, wegetariańskie dania. Dominika pokaże Wam jak podbijać nieoczywiste smaki i tworzyć zaskakujące, niebanalne comfort foodowe kompozycje. Opowie o swoich ulubionych przyprawach, ziołach, octach, oliwach, posypkach i majowych “must have” jarzynowej kuchni. Nie zabraknie też trików i patentów w duchu idei #zerowaste, które z łatwością wykorzystacie w swoim codziennym gotowaniu.
W programie:
- Zupa z kalarepki z krajanką szparagową z rzodkiewką i pistou z młodych listków
- Młoda kapusta palona z tofu hummusem, młodą dymką, piklowaną rzodkiewką i chrupiącymi orzeszkami
- Pyrki z botwinkowym gzikiem i olejem ziołowym
- Sernik z koziego serka z pieczonym rabarbarem i kruszonką z palonej białej czekolady
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje: kawa HAYB, herbata i ekologiczne ziołowe napary od Pijalnia Ziół Dary Natury, obłędna herbata gryczana od So Natural oraz woda.
UWAGA! Praktykujemy zasady Zero Waste. Jeśli to możliwe – zabierz ze sobą swoje opakowania do zabrania tego, czego nie uda Ci się zjeść na zajęciach.