Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa
Na warsztatach prowadząca pokaże Wam jak z niepozornych korzeni, ziaren i strączków wyczarować niezwykłe, wegetariańskie dania. Dominika Wójciak opowie Wam o zasadach komponowania dań, tradycyjnych produktach i przyprawach wykorzystywanych w jarzynowej kuchni. Dowiecie się w jaki sposób je przygotowywać, doprawiać i z czym łączyć, by wydobyć z nich iście królewskie smaki. Nie zabraknie też trików i patentów w duchu idei #zerowaste, które z łatwością wykorzystacie w swoim codziennym gotowaniu. Pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2 os.) przygotujecie 3 zimowe, wegetariańskie dania oraz obłędny deser.
W programie:
- Zimowy Cezar z boczniakami i kiszoną cytryną
- Buraki hasselback z tajskim chimmichuri
- Cacio e peppe z fasoli wrzawskiej z szafranem, jarmużem i dynią pod chrupiącą skorupką
- Ciasto dyniowe z palonym masłem, sezamem i miso
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje. Kawa HAYB, ekologiczne herbaty i zioła z Pijalni Ziół Dary Natury oraz woda.
UWAGA! Praktykujemy zasady Zero Waste. Jeśli to możliwe – zabierz ze sobą swoje opakowania do zabrania tego, czego nie uda Ci się zjeść na zajęciach.