Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa
Na warsztatach prowadząca pokaże Wam jak z niepozornych korzeni, ziaren i strączków wyczarować niezwykłe, wegetariańskie dania. Dominika Wójciak opowie Wam o zasadach komponowania dań, tradycyjnych produktach i przyprawach wykorzystywanych w jarzynowej kuchni. Dowiecie się w jaki sposób je przygotowywać, doprawiać i z czym łączyć, by wydobyć z nich iście królewskie smaki. Nie zabraknie też trików i patentów w duchu idei #zerowaste, które z łatwością wykorzystacie w swoim codziennym gotowaniu. Pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2 os.) przygotujecie zimowy, wegetariański brunch.
W programie:
- Zaalouk, marokańska pasta z bakłażanów i pomidorów
- Sycylijska potrawka z cukinii
- Tarta z dynią i szałwią na półkruchym cieście z kozim twarożkiem
- Gruszka brûlée z kremem angielskim na jogurcie i z maślaną kruszonką
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, sezonowy napar bądź domowy izotonik.
UWAGA! Praktykujemy zasady Zero Waste. Jeśli to możliwe – zabierz ze sobą swoje opakowania do zabrania tego, czego nie uda Ci się zjeść na zajęciach.