Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa
Na warsztatach nauczcie się jak z niepozornych, majowych warzyw, ziaren i strączków wyczarować obłędne, kojące, wegetariańskie śniadanie. Dominika pokaże Wam jak podbijać nieoczywiste smaki i tworzyć zaskakujące, niebanalne kompozycje, które pozwolą dobrze zacząć dzień. Opowie o swoich ulubionych przyprawach, ziołach, octach, oliwach, posypkach i majowych, śniadaniowych “must have” jarzynowej kuchni. Nie zabraknie też trików i patentów w duchu idei #zerowaste, które z łatwością wykorzystacie w swoim codziennym gotowaniu.
W programie:
- Szparagi w emulsji z kiszonych cytryn z jajem w koszulce
- Menemen z botwinką i różaną harissą
- Białkowa socca z surówką z kalarepki i sera Bursztyn
- Ciasto migdałowe z rabarbarem i truskawkami podane z puszystym jogurtem
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje: kawa HAYB, herbata i ekologiczne ziołowe napary od Pijalnia Ziół Dary Natury, obłędna herbata gryczana od So Natural oraz woda.
UWAGA! Praktykujemy zasady Zero Waste. Jeśli to możliwe – zabierz ze sobą swoje opakowania do zabrania tego, czego nie uda Ci się zjeść na zajęciach.