Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa
Na warsztatach poznacie różne techniki przygotowania ciast drożdżowych. Dowiecie się jakich składników używać i jaki wpływ poszczególne z nich mają na ciasto. Porozmawiacie o metodach przygotowywania sezonowych drożdżówek w domu i w cukierni. Poznacie sprzęt potrzebny do przygotowania ciasta drożdżowego. Sprawdzicie czym różni się te wyrabiane ręcznie od tego wyrabianego w mikserze. Prowadzący zdradzi Wam też najlepsze połączenia smakowe z jesiennych owoców i dodatków. Dowiecie się też w jaki sposób dobierać i przygotowywać jesienne owoce do wypieków oraz jak je przechowywać, by jak najdłużej cieszyć się ich smakiem. Nie zabraknie też trików i patentów w duchu idei #zerowaste, które z łatwością wykorzystacie w swoich codziennych wypiekach. Pracując indywidualnie oraz w małych 2. osobowych grupach nauczycie się krok po kroku przygotowywać 3 obłędne, jesienne drożdżówki.
W programie:
- Drożdżówki z kremem migdałowym, cynamonem, śliwkami i kruszonką migdałową
- Drożdżówki z kremem pistacjowym, malinami i kruszonką
- Kultowe malinianki, czyli drożdżówki z jesiennymi malinami i maślaną kruszonką
Przygotowane przez siebie jesienne drożdżówki będziecie mogli skosztować na miejscu przy kubku aromatycznej kawy HAYB, herbaty czy ziołowego naparu z ekologicznej Pijalni Ziół Dary Natury lub zabrać ze sobą do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.
UWAGA! Praktykujemy zasady idei Zero Waste. Jeśli to możliwe, zabierz ze sobą opakowania na wynos #thereisnoplanet