Zapraszamy Was na kolejne zajęcia w ramach 2. edycji naszego autorskiego Kursu kuchni tajskiej. Prowadzący opowie Wam jak łączyć smaki i komponować dania w kuchni tajskiej. Poznacie produkty wykorzystywane w tamtejszej kuchni oraz ich polskie zamienniki. Dowiecie się jakie są rodzaje i sposoby przygotowania tradycyjnej pasty curry oraz w jaki sposób ją przechowywać w domowych warunkach. Nauczycie się też ją samodzielnie przygotowywać oraz wykorzystywać w tradycyjnych tajskich daniach. Pracując indywidualnie przygotujecie 2 pasty curry oraz 3 dania z jej wykorzystaniem.
W programie:
- Zielona i czerwona pasta curry
- Keang Phen Ped Yang (czerwone curry z kaczką i lychee)
- Keang Kea-Wan Pha (zielone curry z dorszem)
- Sallomon Yang King (łosoś marynowany w paście curry z kapustą bok choy i imbirem, podany z aromatycznym ryżem jaśminowym)
Spotkanie zakończy się degustacją przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Podczas warsztatów serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowy, aromatyczny napar.
UWAGA! Kurs kuchni tajskiej to kurs kulinarny składający się z 6 spotkań. Zajęcia odbywają się raz w tygodniu i składają się z części teoretycznej i części praktycznej. Istnieje możliwość uczestniczenia w pojedynczych zajęciach kursu, w miarę dostępnych miejsc. Nie ma obowiązku uczestniczenia we wcześniejszych lub późniejszych zajęciach kursu. Kurs – dla tych osób, które uczestniczą we wszystkich zajęciach – kończy się egzaminem praktycznym, po którym uczestnicy otrzymają dyplom jego ukończenia.