Zapraszamy Was na kolejne zajęcia w ramach 2. edycji naszego autorskiego Kursu kuchni tajskiej. Na warsztatach prowadzący opowie Wam jak łączyć smaki i komponować dania w kuchni tajskiej oraz jak osiągnąć harmonię aromatów. Dowiecie się jak wygląda tajski posiłek i tamtejsze tradycje kulinarne. Poznacie zasady przygotowywania tradycyjnych przystawek. Pracując indywidualnie, pod okiem prowadzącego, przygotujecie 4 dania.
W programie:
- Hoi-Nang-Iom Nham-Kati (ostrygi w kremowym mleku kokosowym z bazylią i limonką)
- Phor Pia Sod Nam Jem Luy Soun (świeże sajgonki z warzywami w papierze ryżowym z sosem kolendrowo-miętowym)
- Yum Plaa Muek (kalmary z trawą cytrynową, imbirem i chili)
- Paw Pia Thawt (smażone sajgonki z kapustą, grzybami i sosem ostrygowym)
Spotkanie zakończy się degustacją przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowy, aromatyczny napar.
UWAGA! Kurs kuchni tajskiej to kurs kulinarny składający się z 6 spotkań. Zajęcia odbywają się raz w tygodniu i składają się z części teoretycznej i części praktycznej. Istnieje możliwość uczestniczenia w pojedynczych zajęciach kursu, w miarę dostępnych miejsc. Nie ma obowiązku uczestniczenia we wcześniejszych lub późniejszych zajęciach kursu. Kurs – dla tych osób, które uczestniczą we wszystkich zajęciach – kończy się egzaminem praktycznym, po którym uczestnicy otrzymają dyplom jego ukończenia.