Zapraszamy Was na kolejne zajęcia w ramach 2. edycji naszego autorskiego Kursu kuchni tajskiej. Tematem spotkania będą tradycyjne, tajskie zupy. Prowadzący opowie Wam jak łączyć smaki i komponować dania w kuchni tajskiej. Poznacie produkty wykorzystywane w tamtejszej kuchni oraz ich polskie zamienniki. Dowiecie się jakie są rodzaje, zasady i sposoby przygotowania tradycyjnych, tajskich zup. Pracując indywidualnie, pod okiem prowadzącego, przygotujecie 4 tajskie zupy.
W programie:
- Tom Kha Kung (zupa na bazie mleka kokosowego i trawy cytrynowej z krewetkami)
- Tom Yum (pikantna zupa na bazie wywaru z kurczaka i krewetek, galangalu oraz aromatycznej trawy cytrynowej)
- Kang Jurd Hed Ruam (pikantna zupa z grzybami)
- Kiew Nam Moo (bulion z pierożkami faszerowanymi wieprzowiną)
Spotkanie zakończy się degustacją przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowy, aromatyczny napar.
UWAGA! Kurs kuchni tajskiej to kurs kulinarny składający się z 6 spotkań. Zajęcia odbywają się raz w tygodniu i składają się z części teoretycznej i części praktycznej. Istnieje możliwość uczestniczenia w pojedynczych zajęciach kursu, w miarę dostępnych miejsc. Nie ma obowiązku uczestniczenia we wcześniejszych lub późniejszych zajęciach kursu. Kurs – dla tych osób, które uczestniczą we wszystkich zajęciach – kończy się egzaminem praktycznym, po którym uczestnicy otrzymają dyplom jego ukończenia.