Zapraszamy Was na prawdziwą gruzińską suprę. Na zajęciach poznacie tradycje kulinarne Kaukazu oraz klasyczne przyprawy i produkty wykorzystywane w kuchni gruzińskiej. Dowiecie się, gdzie w Polsce kupować produkty do przygotowania tamtejszych potraw. Na warsztatach pracując indywidualnie lub w małych grupach (2-4 os.). przygotujecie 4 dania.
W programie:
- Chaczapuri w 2 odsłonach: lobio (z masłem, nadziewane fasolą i aromatycznymi przyprawami) oraz adżarskie (zapiekane z jajkiem i serem)
- Pierożki chinkali z mięsnym farszem
- Charczo, czyli gulasz jagnięcy z aromatyczną, gruzińską mieszanką przypraw chmeli-suneli
- Gruzińska phaklava (baklava) z makiem i orzechami włoskimi
Spotkanie zakończy się degustacją przygotowanych na warsztatach dań w formie kolacji przy lampce wina. Na zajęciach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowy, ziołowy napar lub lemoniada.