Na warsztatach poznacie podstawy przygotowania perfekcyjnego ramenu. Ugotujecie od podstaw prawdziwy japoński wywar, a także samodzielnie zrobicie świeży makaron. Dowiecie się w jaki sposób łączyć smaki oraz jakich produktów używać do przygotowania ramenu. Poznacie również najczęściej wykorzystywane dodatki. Pod okiem prowadzących przygotujecie 3 rodzaje ramenu.
W programie:
- Shoyu Ramen (klasyczny ramen o smaku sosu sojowego)
- Miso Ramen (ramen w rosole wieprzowym z pastą sojową miso, marynowanymi jajkami, nori i dodatkami)
- Hiyashi Chuuka (ramen na zimno serwowany z sosem na bazie oleju sezamowego, kurczakiem i dodatkami tj. omlet i warzywa).
Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, sezonowy napar.