UWAGA! Zajęcia będą odbywały się na świeżym powietrzu w letniej lokalizacji CookUp, usytuowanej w patio OCHO, przy Teatrze Ochota, na ul. Mikołaja Reja 9 na warszawskiej Ochocie.
Na zajęciach, pod czujnym okiem Prowadzącego, nauczycie się filetować, czyścić, obierać, porcjować oraz doprawiać ryby i owoce morza. Poznacie różne sposoby i metody ich obróbki tj. pieczenie, gotowanie, czy smażenie. Dowiecie się, gdzie kupować dobrej jakości ryby i owoce morza oraz na co zwracać uwagę kupując (jak rozpoznawać, że są świeże). Na zajęciach uczestnicy będą pracowali indywidualnie oraz w małych grupach (2-4 os.) i przygotują 4 dania:
W programie:
- Filet z labraksa na parze w sosie cytrynowo-imbirowym na młodym szpinaku (nauka filetowania na przykładzie labraksa)
- Przegrzebki, krewetki i dorsz z patelni z consommé pomidorowym i ziołami
- Ośmiornica grillowana z musem z grillowanej papryki i sosem z marakui
- Tajska zupa rybna na wywarze z korpusów z filetowania labraksa z dorszem, kolendrą i liśćmi kaffiru
Warsztaty zakończą się degustacją wspólnie przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowy, ziołowy napar.
UWAGA! Warsztaty rozpoczynają się o godz. 18.00.