Summer Grill Party

Warszawa Hoża
Zapraszamy Was na letnie grillowanie z Maćkiem Bartkowiakiem. Tym razem zamiast dobrze znanych grillowych szlagierów, sięgniemy po mniej oczywiste kompozycje z różnych stron świata. W programie: wasabi cezar z grillowanym kurczakiem, krewetkowy hot dog z pastą bezjajeczną oraz tradycyjne kofty z chlebkiem naan.

Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa.

Na zajęciach poznacie różne techniki przygotowywania dań na grillu. Przejdziecie przez wszystkie etapy: od prawidłowego krojenia, przez marynowanie na grillowaniu kończąc. Dużą część zajęć poświęcimy komponowaniu odpowiednich dodatków: sosów, dipów oraz marynat. Nie zabraknie też trików i patentów w duchu idei #zerowaste, które z łatwością będziecie mogli wykorzystać w swoim codziennym gotowaniu. Warsztaty będą składały się z 2 części. W pierwszej, pod okiem Maćka Bartkowiaka krok po kroku przygotujecie wszystkie elementy dań oraz dodatki. W drugiej – plenerowej – wspólnie urgillujecie i złożycie 3 potrawy.

W programie:

  • Cezar Wasabi z grillowanym kurczakiem marynowanym w sosie balsamicznym z chrupiącą rzymską sałatą, sosem cezar wasabi, parmezanem, ziołowo-maślanymi grzankami, piklowanym selerem naciowym i tajską bazylią
  • Hot Dog z krewetkami marynowanymi w mleku kokosowym, chili i sosie sojowym, z pastą bezjajeczną w puszystej maślanej bułce, z kolendrą, prażonym białym sezamem i orzeźwiającą limonką
  • Tradycyjna kofta z chlebkiem naan z masłem czosnkowym, sosem miętowo-jogurtowym i piklowanym z chili ogórkiem

Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje: kawa HAYB, herbata, sezonowe, ziołowe napary z Pijalnia Ziół Dary Natury, woda oraz lemoniada.

UWAGA! Praktykujemy zasady idei Zero Waste. Jeśli to możliwe, zabierz ze sobą opakowania na wynos do potraw, których nie uda Ci się zjeść w trakcie warsztatów. #thereisnoplanetb

Prowadzący

Maciej Bartkowiak

Ekspert od kuchni azjatyckiej oraz hiszpańskiej. Szef kuchni restauracji SHOKU. W przeszłości był szefem kuchni w restauracji Why Thai. Tajniki kuchni tajskiej zgłębiał m.in. na kursach w Mandarin Oriental Bangkok i Issaya Bangkok. Gotował m.in. w hotelach Sheraton w Poznaniu i Melia w Hiszpanii czy poznańskiej restauracji Muga.

Zobacz warsztaty prowadzącego

Poznaj CookUp

CookUp Studia Kulinarne

CookUp to przede wszystkim dwa studia kulinarne – w Warszawie i Poznaniu, w których odbywają się warsztaty dla osób indywidualnych, pokazy, prezentacje, konferencje kulinarne dla firm oraz prywatne śniadania, obiady i kolacje z gotowaniem na żywo, jak również sesje zdjęciowe oraz wydarzenia integracyjne.

CookUp Talents i CookUp Fundacja

CookUp zajmuje się również promowaniem talentów kulinarnych (CookUp Talents) oraz edukacją na temat zdrowego odżywania się mam i ich dzieci oraz kobiet w ciąży, aktywizacją seniorów poprzez warsztaty kulinarne, oraz innymi projektami społecznymi (CookUp Fundacja).

Studio Warszawa Hoża

ul. Hoża 51, 00-681 Warszawa

Jak dojechać?

Metro

Stacja Centrum, następnie pieszo 800 metrów, około 12 minut

Tramwaj

Przystanek Koszykowa (od ul. Chałubińskiego), Przystanek Dw. Centralny (od Al. Jerozolimskich), Przystanek Hoża (od. ul. Marszałkowskiej)

Autobus

Przystanek Koszykowa (od ul. Chałubińskiego), Przystanek Dw. Centralny (od Al. Jerozolimskich), Przystanek Hoża (od. ul. Marszałkowskiej)

Opinie o warsztatach

Uczestniczyłam w warsztatach w CookUp trzykrotnie. Były to wspaniałe, inspirujące spotkania, na których poznałam nowych, ciekawych ludzi. Poza tym, za każdym razem, było dużo wiedzy przekazanej przez prowadzących, ale co najważniejsze, wspaniałe dania, które później gotowałam też w domu.

Sonia

Miałem przyjemność uczestniczyć w warsztatach Knife Skills. Dużo pożytecznych umiejętności posługiwania się nożem w kuchni, dzięki którym przygotowywanie produktów do gotowania - m.in. krojenie, siekanie, rozdrabnianie idzie mi dużo sprawniej i szybciej.

Tomasz

Najczęstsze pytania

Jak mam się ubrać na warsztaty?

W miarę możliwości ubierz się wygodnie, a przede wszystkim włóż wygodne buty, dzięki czemu nie zmęczy Cię tak bardzo długie stanie przy wyspie do gotowania. Gotowanie to przyjemność, ale też dużo fizycznej pracy :) Na czas warsztatów dostaniesz fartuch kucharski, także nie musisz się martwić o ubrudzenie się w trakcie gotowania.

Czy muszę przyjść na warsztaty wcześniej, przed godziną ich rozpoczęcia?

Nie musisz pojawiać się dużo wcześniej. Kilka minut przed warsztatami w zupełności wystarczy. Zostaw sobie jednak minimalną ilość czasu, żeby się nie spóźnić i nie stracić informacji organizacyjnych na początku warsztatów. Warsztaty startują punktualnie do godzinie określonej w opisie zajęć.

Czy muszę coś zabrać ze sobą?

Nie musisz nic ze sobą zabierać. Zapewnimy Ci wszystko, co jest potrzebne do wzięcia udziału w warsztatach - akcesoria do gotowania, przepisy na przygotowywane podczas warsztatów dania, żebyś mogła/mógł je odtworzyć w domu, ołówek do sporządzenia własnych notatek oraz kawę, herbatę i wodę :)