Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa.
Na zajęciach poznacie różne techniki przygotowywania dań na grillu. Przejdziecie przez wszystkie etapy: od prawidłowego krojenia, przez marynowanie na grillowaniu kończąc. Dużą część zajęć poświęcimy komponowaniu odpowiednich dodatków: sosów, dipów oraz marynat. Nie zabraknie też trików i patentów w duchu idei #zerowaste, które z łatwością będziecie mogli wykorzystać w swoim codziennym gotowaniu. Warsztaty będą składały się z 2 części. W pierwszej, pod okiem Maćka Bartkowiaka krok po kroku przygotujecie wszystkie elementy dań oraz dodatki. W drugiej – plenerowej – wspólnie urgillujecie i złożycie 3 potrawy.
W programie:
- Cezar Wasabi z grillowanym kurczakiem marynowanym w sosie balsamicznym z chrupiącą rzymską sałatą, sosem cezar wasabi, parmezanem, ziołowo-maślanymi grzankami, piklowanym selerem naciowym i tajską bazylią
- Hot Dog z krewetkami marynowanymi w mleku kokosowym, chili i sosie sojowym, z pastą bezjajeczną w puszystej maślanej bułce, z kolendrą, prażonym białym sezamem i orzeźwiającą limonką
- Tradycyjna kofta z chlebkiem naan z masłem czosnkowym, sosem miętowo-jogurtowym i piklowanym z chili ogórkiem
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje: kawa HAYB, herbata, sezonowe, ziołowe napary z Pijalnia Ziół Dary Natury, woda oraz lemoniada.
UWAGA! Praktykujemy zasady idei Zero Waste. Jeśli to możliwe, zabierz ze sobą opakowania na wynos do potraw, których nie uda Ci się zjeść w trakcie warsztatów. #thereisnoplanetb