UWAGA! Warsztaty rozpoczynają się o godz. 18.00. Zajęcia będą odbywały się na świeżym powietrzu w letniej lokalizacji CookUp, usytuowanej w LETNIA BAR, przy Teatrze Nowym, na ul. Madalińskiego 10/16 na warszawskim Mokotowie.
Zapraszamy na warsztaty poświęcone surf and turf, czyli komponowaniu potraw na bazie ryb, owoców morza i mięsa. Na zajęciach dowiecie się skąd pochodzi surf and turf oraz jak i dlaczego ten sposób łączenia produktów trafił do najmodniejszych restauracji na całym świecie. Poznacie podstawowe zasady tworzenia kompozycji kulinarnych w stylu surf and turf. Nauczycie się m. in. czyszczenia, obierania, doprawiania owoców morza oraz krojenia, przygotowywania i doprawiania mięsa. Każdy uczestnik będzie pracował indywidualnie i przygotuje 4 potrawy.
W programie:
- Jajko po szkocku z wędzoną makrelą, glonami wakame i wędzonym majonezem z chrupiącym chorizo
- Wędzona na sianie pierś kaczki Poché-Grillé z cytrynowym dressingiem ostrygowym i blanszowanymi białymi szparagami z tajską bazylią
- Szaszłyk z boczku i kalmarów glazurowany melasą z winogron i palonym chili z sałatką colesław z młodej kapusty z wasabi i oliwkami
- Warsztaty zakończą się degustacją wspólnie przygotowanych dań. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowa, aromatyczna lemoniada.
Warsztaty zakończą się degustacją wspólnie przygotowanych dań. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowy, aromatyczny napar lub lemoniada.