Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa, Wegańska Akademia Kulinarna i Wegański Kurs Cukierniczy
Na zajęciach prowadzący opowie Wam o zasadach komponowania dań, tradycyjnych produktach, przyprawach i ziołach wykorzystywanych w kuchni tajskiej. Dowiecie się, gdzie w Polsce kupować produkty do gotowania azjatyckich potraw oraz na co zwracać uwagę kupując. Nauczy Was przygotowywać kultowe dania z różnych regionów Tajlandii. Pod Jego okiem ugotujecie perfekcyjny ryż, podstawę większości azjatyckich dań. Pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2 os.) przygotujecie orientalną, pełną smaków tajską kolację składającą się z przystawki, zupy, dania głównego oraz obłędnego deseru.
W programie:
- Poh Pia Tod – chrupiące smażone naleśniki z białą rzodkiewką z domowym słodkim imbirowym sosem chili
- Żółte curry z jesiennymi warzywami, tamaryndowcem, trawą cytrynową i liśćmi kaffiru
- Zupa Tom Yum z kurczakiem, pastą Chili Nam Prik
- Mango Sticky Rice – czyli kultowy tajski deser z idealnie przygotowanym ryżem i mango
Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczna, sezonowa lemoniada.
UWAGA! Praktykujemy zasady Zero Waste. Jeśli to możliwe – zabierz ze sobą swoje opakowania do zabrania tego, czego nie uda Ci się zjeść na zajęciach.