Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa,
Na zajęciach Prowadzący opowie Wam o zasadach komponowania dań, tradycyjnych produktach i przyprawach wykorzystywanych w kuchni tajskiej. Dowiecie się, gdzie w Polsce kupować produkty do gotowania tajskich potraw i jak je przechowywać, by jak najdłużej zachowywały świeżość. Nie zabraknie też trików i patentów w duchu idei Zero Waste, które z łatwością wykorzystacie w swoim codziennym gotowaniu. Na zajęciach pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2-4 os.) pod okiem prowadzącego przygotujecie sezonową, tajską kolację składającą się z 3 dań.
W programie:
- Khanom Jeep – pierożki przygotowane na parze z wieprzowiną i krewetkami, kolendrą, sosem sojowym serwowane z domowym sosem sweet chili
- Khao Soi – aromatyczna zupa curry z północnej części Tajlandii z kurczakiem, limonką, kurkumą, warzywami i chrupiącym makaronem
- Pad Kra Pan – mielona wołowina z tajską bazylią, tajskim chili, sosem ostrygowym, warzywami, ryżem jaśminowym i jajkiem
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje: kawa HAYB, ekologiczne herbaty i ziołowe napary z Pijalni Ziół Dary Natury oraz woda.
UWAGA! Praktykujemy zasady idei Zero Waste. Jeśli to możliwe, zabierz ze sobą opakowania na wynos do potraw, których nie uda Ci się zjeść w trakcie warsztatów. #thereisnoplanetb
VEGE! Jeśli chciałbyś wziąć udział w zajęciach, a nie jesz mięsa – daj znać, sprawdzimy co da się zrobić.