Na warsztatach zgłębicie tajniki przygotowania perfekcyjnego bezglutenowego biszkoptu, delikatnego cremeux, idealnie kruchego spodu czy tortowych dekoracji z czekolady oraz masy cukrowej. Nauczycie się składać i wykańczać torty oraz poznacie sposoby ich zdobienia. Poznacie podstawowe akcesoria cukiernicze wykorzystywane do przygotowania tortów. Na zajęciach uczestnicy będą pracowali indywidualnie i pod okiem prowadzącego każdy z nich samodzielnie przygotuje, złoży i udekoruje 1 tort.
W programie:
- Tort na kruchym spodzie i biszkopcie czekoladowym z kremem waniliowym oraz cremeux z mango i pomarańczy wykończony zamszem i polewą glaçage
- Kruchy spód maślany z kardamonem
- Bezglutenowy biszkopt czekoladowy
- Cremeux z mango i pomarańczy
- Waniliowy krem chiboust
- Czekoladowe dekoracje
- Dekoracje z masy cukrowej
Samodzielnie przygotowany tort będziecie mogli skosztować na miejscu, bądź zabrać ze sobą do domu w specjalnie przygotowanym opakowaniu. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) praz sezonowy, aromatyczny napar lub lemoniada.