Zapraszamy Was na coroczne, przedświąteczne gotowanie. Pod okiem prowadzącego przygotujecie prawdziwą, wielkanocną ucztę. Przy okazji porozmawiacie o świątecznych tradycjach kulinarnych różnych regionów Polski oraz świata.
Na zajęciach uczestnicy będą pracowali indywidualnie i przygotują 5 potraw oraz tradycyjny domowy majonez w ilościach dla 2 osób.
W programie:
- Biały barszcz z parzoną, białą kiełbasą, jajkiem i majerankiem (1 litr)
- Domowy majonez (100 ml)
- Pasta jajeczna z domowym majonezem, musztardą Dijon, kaparami i szczypiorkiem (300 g)
- Jajka po szkocku – jajka zawijane w mięso mielone z karmelizowaną cebulą, czosnkiem i tymiankiem w chrupiącej panierce (500 g)
- Pieczona karkówka nadziewana śliwkami, orzechami i rozmarynem (500 g)
- Pascha z rodzynkami i wanilią (300 g)
Wszystkie, samodzielnie przygotowane dania zabierzecie ze sobą do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach. Na spotkaniu serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, sezonowy napar. UWAGA! W przypadku zainteresowania przygotowaniem dań dla większej ilości osób, prosimy o kontakt mailowy lub telefoniczny. Koszt dodatkowej porcji to 100 zł.