Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa, Wegańska Akademia Kulinarna i Wegański Kurs Cukierniczy
Na zajęciach – oprócz gotowania – dużo wiedzy nt. zdrowego odżywiania, produktów, komponowania potraw i smaków oraz suplementacji w kuchni roślinnej. Poznacie też zasady gotowania sezonowego. W naszej kuchni królować będą nowalijki, wiosenne zioła i aromatyczne, pobudzające zmysły przyprawy. Nie zabraknie też trików i patentów w duchu zasad idei Zero Waste, które z łatwością wykorzystacie w swojej domowej kuchni. Na zajęciach pracować będziecie na wysokiej jakości produktach organicznych. Pod okiem prowadzącego, pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2 os.) przygotujecie 4 zbilansowane, wegańskie dania.
W programie:
- Wiosenny krem z pokrzywy ze śmietanką z jedwabistego tofu
- Wiosenne Spring Rolls z nowalijkami
- Burger ze stekiem z młodej marchewki i odżywczym pesto z naci
- Puszysty kakaowo-śmietankowy sernik z nerkowców z sezonowymi owocami
Na zajęciach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, sezonowy napar lub lemoniada.
UWAGA! Praktykujemy zasady Zero Waste. Jeśli to możliwe – zabierz ze sobą swoje opakowania do zabrania tego, czego nie uda Ci się zjeść na zajęciach.