Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa, Wegańska Akademia Kulinarna i Wegański Kurs Cukierniczy
Na zajęciach – oprócz gotowania – dużo wiedzy nt. zdrowego odżywiania, produktów, komponowania potraw i smaków oraz suplementacji w kuchni roślinnej. Poznacie też zasady wegańskiego, sezonowego gotowania. W naszej kuchni królować będą grzyby, kiszonki, sezonowe warzywa, owoce, zioła i jadalne, dzikie rośliny. Nie zabraknie też trików i patentów w duchu zasad idei Zero Waste, które z łatwością wykorzystacie w swoim codziennym gotowaniu. Pod okiem prowadzącego, pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2 os.) przygotujecie zbilansowaną, wegańską kolację, składającą się z 4 dań.
W programie:
- Tofu wędzone palonym sianem z wegańską remuladą z kaparami z czarnego bzu
- Zupa z boczniaków i kiszonego czosnku niedźwiedziego
- Kurki z musztardą francuską z flambirowaną ciecierzycą i opiekanymi ziemniakami
- Pudding jaglany z hyćką i szybką konfiturą z sezonowych owoców
Na zajęciach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, sezonowy napar/lemoniada/domowy izotonik.
UWAGA! Praktykujemy zasady Zero Waste. Jeśli to możliwe – zabierz ze sobą swoje opakowania do zabrania tego, czego nie uda Ci się zjeść na zajęciach.