Na zajęciach – oprócz gotowania – dużo wiedzy nt. zdrowego odżywiania się, produktów, komponowania potraw i smaków oraz suplementacji w kuchni roślinnej. Uczestnicy będą pracowali na wysokiej jakości produktach organicznych. Pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2-4 os.) przygotują 4 dania.
W programie:
- Regenerująca zupa z 3 soczewic
- Sałatka z kaszy gryczanej, nerkowców i pieczonej fioletowej marchewki z sosem tahini
- Buddhabowl z pieczonymi warzywami i makaronem soba
- Nerniczki z konfiturą z dzikiej róży i kwiatami pomarańczy
Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowy, aromatyczny napar.
UWAGA! Warsztaty rozpoczynają się o godz. 18.00