Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa
Zapraszamy Was na niezwykłą lekcję przygotowywania wegańskiego sushi. Na zajęciach nauczycie się – krok po kroku – przygotowywać obłędne, roślinne rolki z wykorzystaniem sezonowych, wegańskich produktów. Poznacie najbardziej popularne roślinne zamienniki oraz mniej znane, oryginalne i efektowne rodzaje sushi tj. temaki czy chirashi, którymi będziecie mogli zaskoczyć swoich bliskich i przyjaciół na domowym sushi party. Prowadzący pokaże Wam też przydatne triki i patenty oraz zdradzi “insiderskie” informacje ze świata profesjonalnego sushi. Do tego „tempurowe ABC”, czyli perfekcyjna tempura, idealna do roślinnych zestawów sushi, dań kuchni japońskiej czy jako zerowastowy sposób na wykorzystanie składników, które zostaną po ukręceniu wegańskich rolek.
W programie:
- Temari Sushi – piękne kuleczki z ryżu i sezonowych kompozycji
- Temaki – robione w ręce “rożki sushi”, idealnie nadające się na wspólne kręcenie sushi ze znajomymi
- Wegańskie Hosomaki w wersji youmiko
- Uramaki owijane – specjalność Youmiko, rolki z tempurą w środku, owinięte na zewnątrz sezonowymi produktami
- Chirashi – miska ryżu do sushi z pięknie zaaranżowanymi, różnorodnymi składnikami, w opcji “family style” lub indywidualnych porcji – idealne na domowy obiad, gdy masz ochotę zaserwować bliskim coś specjalnego
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny napar lub lemoniada.
UWAGA! Praktykujemy zasady idei Zero Waste. Jeśli to możliwe, zabierz ze sobą opakowania na wynos do potraw, których nie uda Ci się zjeść w trakcie warsztatów. #thereisnoplanetb
Fot. by nat orce