Zapraszamy Was na nasze kultowe już walentynkowe gotowanie dla par. Tym razem będziecie mogli przekonać się czy z warzyw, owoców, strączków, orzechów oraz innych roślinnych produktów można przygotować zwalającą z nóg, zmysłową kolację. Tego wieczoru nie zabraknie też dobrze znanych afrodyzjaków tj. czekolada, szafran, kardamon czy karczochy. Uczestnicy będą gotowali w parach i wspólnie przygotują roślinną kolację składającą się z 4 dań (przystawka, zupa, danie główne, deser).
W programie:
- Pełnoziarnista bruschetta z tapenadą z oliwek i czarnego czosnku z sercami karczochów
- Zupa szafranowa z quinoa
- Orkiszowe spaghetti z soczewicą beluga, orzechami włoskimi i szpinakiem
- Czekoladowy sernik na zimno z kardamonem, chilli i płatkami róży
Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań w formie walentynkowej kolacji przy lampce wina. Na zajęciach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowy napar.
Zajęcia mają charakter wspólnego gotowania dla par. Na jednym stanowisku mogą gotować 2 osoby. Przy zakupie biletu należy wskazać liczbę kupowanych stanowisk nie osób (1 stanowisko: 2 osoby).
UWAGA! Zajęcia zaczynają się o godz. 18.00