Na zajęciach prowadzący opowie Wam o zasadach komponowania dań, tradycyjnych produktach i przyprawach wykorzystywanych w kuchni tajskiej. Pokaże Wam jak przygotowywać klasyki kuchni tajskiej tj. pad thai czy zupę tom kha. Pod jego czujnym okiem, pracując w parach, ugotujecie zmysłową, walentynkową kolacją składającą się z 4 dań.
W programie:
- Laab Gai – sałatka z północy Tajlandii z ogórkiem, siekanym kurczakiem i dressingiem z prażonego sticky rice
- Tom Kha Kung – zupa na bazie trawy cytrynowej, galangalu i mleka kokosowego
- Pad Thai Pa – tradycyjny smażony makaron ryżowy z warzywami
- Sa Koo Piek Lam Yai – delikatne kulki tapioki na mleku kokosowym z lychee
Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań w formie walentynkowego obiadu przy lampce wina. Na zajęciach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowy napar lub lemoniada.
Zajęcia mają charakter wspólnego gotowania dla par. Na jednym stanowisku mogą gotować 2 osoby. Przy zakupie biletu należy wskazać liczbę kupowanych stanowisk nie osób (1 stanowisko: 2 osoby).
UWAGA! Zajęcia zaczynają się o godz. 11.00