Olivier Guyon doświadczenie zdobywał w gwiazdkowych restauracjach tj. Le W (1 gwiazdka Michelin) i Le Jardin (1 gwiazdka Michelin). Na co dzień szkoli studentów z całego świata w najbardziej prestiżowej szkole kulinarnej w Paryżu. Tematem dwugodzinnych warsztatów będzie jagnięcina. Na zajęciach, pracując metodami wykorzystywanymi w Le Cordon Bleu, przygotujecie 1 danie.
W programie:
- Carré d’agneau rôti en persillade, jus perlé au romarin et tian de légumes, czyli jagnięcina w pietruszkowej skorupce z jedwabistym sosem jus z rozmarynem i pieczonymi warzywami
Spotkanie zakończy się degustacją przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowy, ziołowy napar lub lemoniada.
UWAGA! Zajęcia prowadzone są w języku angielskim!