UWAGA! Warsztaty rozpoczynają się o godz. 18.00. Zajęcia będą odbywały się na świeżym powietrzu w letniej lokalizacji CookUp, usytuowanej w OCHO, przy Teatrze Ochota, na ul. Mikołaja Reja 9 na warszawskiej Ochocie.
Na zajęciach – oprócz gotowania – dużo wiedzy nt. suplementacji w kuchni roślinnej. Poznacie fakty i mity krążące wokół zagadnienia niedoborów na diecie wegańskiej. Dowiecie się jakie są naturalne źródła suplementacji oraz jaką suplementację dodatkową zaleca się w diecie roślinnej. Uczestnicy pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2-4 os.) na wysokiej jakości produktach organicznych, przygotują 4 dania oraz zakwas.
W programie:
- Żelazo: Spaghetti z czarnej soczewicy, orzechów włoskich i szpinaku
- Omega-3: Pudding chia na mleku sojowym z wapniem z alg morskich z leśnymi owocami i musem sezamowym
- Jod: Azjatycka sałatka z glonów kombu, marchewki i kolendry z prażonym sezamem i chili
- Wapń: Pasta z pieczonych buraków i tahini z chipsami z jarmużu
- Probiotyki: Zakwas buraczany
Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczna, sezonowa lemoniada.