Na warsztatach poznacie różne rodzaje akcesoriów wykorzystywanych w roślinnym cukiernictwie. Dowiecie się jakie są rodzaje wegańskich kremów np. budyniowe, czekoladowe czy barwione owocami. Nauczycie się różnych technik przekładania i dekoracji tortów. Prowadząca pokaże Wan także jakie jadalne kwiaty możecie wykorzystywać do dekoracji swoich dzieł – jak odpowiednio dobierać je do różnych rodzajów tortów i jakim smakiem się charakteryzują. Następnie pracując indywidualnie, pod okiem prowadzącej, przygotujecie 2 torty.
W programie:
- Tort czekoladowy z borówkami i kremem czekoladowym
- Tort Naked Cake z kwiatami jadalnymi z kremem śmietanowo-kokosowy, wegańskim kremem maślanym oraz kremem czekoladowym
Wszystkie przygotowane na zajęciach torty będziecie mogli skosztować na miejscu lub zabrać ze sobą do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, ziołowy napar.
UWAGA! Wegański kurs cukierniczy to kurs kulinarny składający się z 6 spotkań. Zajęcia odbywają się 2 razy w tygodniu i składają się z części teoretycznej i części praktycznej. Istnieje możliwość uczestniczenia w pojedynczych zajęciach kursu, w miarę dostępnych miejsc. Nie ma obowiązku uczestniczenia we wcześniejszych lub późniejszych zajęciach kursu. Kurs – dla tych osób, które uczestniczą we wszystkich zajęciach – kończy się egzaminem praktycznym, po którym uczestnicy otrzymają dyplom ukończenia kursu.