Zapraszamy Was na kolejne, roślinne warsztaty cukiernicze z Eweliną Gracz właścicielką i szefową kuchni wegańskiej restauracji Nadzieja w Poznaniu. Tym razem w roli głównej roślinne serniki. Na zajęciach oprócz gotowania, dużo wiedzy o kuchni roślinnej i zdrowym odżywianiu. Poznacie zamienniki nabiału w wegańskim cukiernictwie oraz sposoby na przemycanie w słodkościach zdrowych produktów. Nauczycie się je także pięknie dekorować. Na warsztatach uczestnicy będą pracowali na wysokiej jakości produktach organicznych i pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2-4 os.) przygotują 4 wegańskie serniki.
W programie:
- Mini serniczki z tofu i śmietany ryżowej z rokitnikiem
- Sernik bazyliowy z nerkowców z konfiturą z zielonych pomidorów
- Czekoladowy sernik jaglany z żurawiną
- Sernik z ziemniaka z solonym karmelem
Wszystkie samodzielnie przygotowane na warsztatach serniki będziecie mogli skosztować na miejscu lub zabrać ze sobą do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach. Na zajęciach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, ziołowy napar lub lemoniada.