W kuchni Michała Lachura ważne jest nie tylko co, ale również dlaczego i w jakiej formie ląduje na talerzu. Od wielu sezonów uczy, jak zdrowo przechodzić na dietę wegańską. Bo jego potrawy są nie tylko smaczne, ale też prawidłowo zbilansowane. Na zajęciach – oprócz gotowania – dużo wiedzy nt. zdrowego odżywiania się, produktów, komponowania potraw i smaków oraz suplementacji w kuchni roślinnej. Uczestnicy będą pracowali na wysokiej jakości produktach organicznych. Pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2-4 os.) przygotują 5 zdrowych, jadalnych upominków.
W programie:
- Złote trufle z kurkumą i czerwonym pieprzem
- Domowy sos BBQ z wędzoną śliwką
- Granola SuperFoods z jagodami goji i orzechami brazylijskimi
- Chutney z czerwonej cebuli i żurawiny
- Domowa nutella bez cukru
Wszystkie samodzielnie przygotowane upominki będziecie mogli zapakować w świąteczne opakowania, własnoręcznie ozdobić i obdarować nimi swoich Najbliższych na Święta. Na warsztatach serwowana będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, sezonowy napar.