UWAGA! Zajęcia będą odbywały się na świeżym powietrzu w letniej lokalizacji CookUp, usytuowanej w LETNIA BAR, przy Teatrze Nowym, na ul. Madalińskiego 10/16 na warszawskim Mokotowie.
Prowadzący opowie Wam m.in. o komponowaniu smaków w kuchni wietnamskiej. Poznacie tradycje i zwyczaje kulinarne Wietnamu oraz produkty, przyprawy czy zioła wykorzystywane w tamtejszej kuchni. Dowiecie się także, gdzie w Polsce kupować produkty do gotowania wietnamskich dań. Uczestnicy, pracując indywidualnie oraz w małych (2-4 os.) grupach przygotują wietnamską kolację, składającą się z 4 dań.
W programie:
- Tradycyjna zupa Pho z gotowaną wołowiną
- Chrupiące sajgonki z sosem Nuoc Cham
- Kanapka Banh Mi z krewetkami i smażoną wołowiną
- Che Chuoi, czyli wietnamski pudding kokosowym z mango, bananem i sezamem
Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań w formie kolacji przy lampce wina. Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, sezonowy napar lub lemoniada.