Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa.
Warsztaty kuchni wietnamskiej to nie tylko okazja do poznania nowych, egzotycznych smaków, ale przede wszystkim spotkanie z tradycją i kulturą tego niezwykłego kraju. Będzie orientalnie, oryginalnie i smacznie. Prowadzący opowie Wam o komponowaniu smaków w kuchni wietnamskiej. Poznacie tradycje i zwyczaje kulinarne Wietnamu oraz produkty wykorzystywane w tamtejszej kuchni. Dowiecie się czym różnią się wietnamskie zioła np. wietnamska kolendra czy przyprawy tj. czarny kardamon od tych, z których korzystamy w Europie. Nie zabraknie też trików i patentów w duchu idei #zerowaste, które z łatwością wykorzystacie w swoim codziennym gotowaniu.
W programie:
- Kawa po wietnamsku z mlekiem skondensowanym – #welcomedrink dla chętnych
- Kultowa zupa pho z wołowiną
- Bun Bu Nam Bo – sałatka z makaronem ryżowym, wołowiną i tajskimi ziołami
- Tradycyjne spring rolls z krewetkami i warzywami
- Deser z tapioki z mlekiem kokosowym i mango
Na zajęciach serwowane będą ciepłe i zimne napoje. Kawa HAYB, ekologiczne herbaty z Pijalni Ziół Dary Natury oraz woda.
UWAGA! Praktykujemy zasady Zero Waste. Jeśli to możliwe – zabierz ze sobą swoje opakowania do zabrania tego, czego nie uda Ci się zjeść na zajęciach.