Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa
Na jednodniowym szkoleniu cukierniczym samodzielnie – krok po kroku – przygotujecie tort biszkoptowy z cytrynowym nasączeniem, chrupiącą warstwą pistacjową, kremem waniliowym i świeżymi malinami. Prowadzący opowie Wam o różnych rodzajach tortów, sposobach ich przygotowania i dekorowania. Dowiecie się też w jaki sposób przygotowywać zaskakujące i nieoczywiste tortowe kompozycje. Poznacie tradycyjne akcesoria cukiernicze i porozmawiacie o najnowszych tortowych trendach. Pod okiem Prowadzącego nauczycie się przygotowywać i wypiekać idealne biszkopty. Zgłębicie tajniki perfekcyjnego nasączania. Dowiecie się też w jaki sposób przełamywać struktury i smaki oraz jak torty składać, w jaki sposób je kroić i przechowywać. Pracując indywidualnie przygotujecie 1 tort.
W programie:
- Tort biszkoptowy z cytrynowym nasączeniem, chrupiącym pistacjowym crunchem, kremem waniliowym i świeżymi malinami
- Perfekcyjne biszkopty
- Aromatyczne cytrynowe nasączenie i omówienie procesu
- Obłędnie chrupiąca warstwa pistacjowa
- Krem śmietankowo-waniliowy
- Składanie tortu
- Tynkowanie tortu
- Dekorowanie tortu
Przygotowany przez siebie tort będziecie mogli skosztować na miejscu przy kubku aromatycznej kawy HAYB, herbaty czy ziołowego naparu z Pijalni Ziół Dary Natury lub zabrać ze sobą do domu w specjalnie przygotowanych opakowaniach.
UWAGA! Praktykujemy zasady idei Zero Waste. Jeśli to możliwe, zabierz ze sobą opakowania na wynos #thereisnoplanetb