Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa, Wegańska Akademia Kulinarna i Wegański Kurs Cukierniczy
Warsztaty kuchni włoskiej to nie tylko praktyczna lekcja gotowania, obfitująca w niezapomniane przepisy, triki i kulinarne patenty, ale także spotkanie z wielobarwną, zmysłową i różnorodną kulturą Włoch. Będzie ekspresyjnie, energetycznie i przepysznie. W kuchni królować będą sezonowe, kojące zmysły dania, warzywa oraz aromatyczne włoskie zioła. Nie zabraknie też prawdziwego, domowego makaronu z semoliny rimacinata. Tego wieczoru, pod okiem prowadzącego przygotujecie niezapomnianą włoską kolację, składającą się z 4 dań.
W programie:
- Panzanella z pomidorami, kaparami i świeżą bazylią
- Domowy makaron tagliatelle z mąki semoliny rimacinata
- Tagliatelle alla amatriciana z serem Pecorino Romano
- Toskańskie ciasteczka biscotti cytrynowo-migdałowe
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz sezonowy, ziołowy napar lub lemoniada.
UWAGA! Praktykujemy zasady idei Zero Waste. Jeśli to możliwe, zabierz ze sobą opakowania na wynos do potraw, których nie uda Ci się zjeść w trakcie warsztatów. #thereisnoplanetb
OPCJA VEGE: Nie jesz mięsa/ryb, a chcesz wziąć udział w zajęciach? Napisz do nas, a zobaczymy, co da się zrobić.