Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa.
Na warsztatach poznacie różne rodzaje i części mięsa wołowego. Dowiecie się do jakich potraw najlepiej je wykorzystywać. Poznacie podstawowe techniki i metody jej kulinarnej obróbki. Nauczycie się m. in. jak ją kroić, doprawiać, marynować, przygotowywać na surowo, smażyć, grillować, gotować czy piec. Dowiecie się także czym charakteryzuje się dobrej jakości wołowina. Nie zabraknie też patentów w duchu idei #zerowaste, które z łatwością będziecie mogli wykorzystać w swojej kuchni. Na warsztatach, pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2 os.) przygotujecie 3 dania z wołowiny: carpaccio, steka oraz boeuf bourginion.
W programie:
- Carpaccio z majonezem truflowym, chipsami z kaparów oraz rukolą z dressingiem cytrynowym
- Kultowe Bouef Bourginon
- Stek z polędwicy z chimichurri i glazurowaną marchewką
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje: kawa HAYB, ekologiczne herbaty i ziołowe napary z Pijalni Ziół Dary Natury oraz woda.
UWAGA! Praktykujemy zasady idei Zero Waste. Jeśli to możliwe, zabierz ze sobą opakowania na wynos do potraw, których nie uda Ci się zjeść w trakcie warsztatów. #thereisnoplanetb