Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa.
Zapraszamy Was na warsztaty kulinarne z przygotowania wytrawnych tart. Na zajęciach królować będą sezonowe warzywa, aromatyczne zioła oraz przyprawy. Pod okiem Prowadzącej krok po kroku nauczycie się przygotowywać perfekcyjne spody oraz nadzienia do wytrawnych tart. Dowiecie sięjakie warzywa, dodatki oraz przyprawy sprawdzają się w tych wypiekach najlepiej. Porozmawiacie też o różnego rodzaju wytrawnych tartach oraz najbardziej tradycyjnych recepturach. Nie zabraknie też trików i patentów w duchu idei #zerowaste które z łatwością będziecie mogli wykorzystać w swoim codziennym gotowaniu. Pracując indywidualnie oraz w małych grupach (2 os.) przygotujecie 3 wytrawne tarty.
W programie:
- Kruchy maślano-winny quiche z bobem, kurkami i młodymi ziemniakami z domowym majonezem koperkowym
- Tarta napakowana zielonymi warzywami i cytrynowym łososiem z kaparowym dipem
- Bliskowschodnia tarta na spodzie z dukkah wypełniona soczewicą z tahini i natką pietruszki, prażoną słodką cebulką i orzeźwiającym miętowo-cytrynowym dipem jogurtowym
Na warsztatach serwowane będą ciepłe i zimne napoje: kawa HAYB, herbata, sezonowe, ziołowe napary z Pijalnia Ziół Dary Natury oraz woda.
UWAGA! Praktykujemy zasady idei Zero Waste. Jeśli to możliwe, zabierz ze sobą opakowania na wynos do potraw, których nie uda Ci się zjeść w trakcie warsztatów. #thereisnoplanetb