Zobacz też nasze autorskie, kompleksowe kursy gotowania: ABC Gotowania, ABC Cukiernictwa
Zapraszamy Was na warsztaty poświęcone praktycznej ekonomii kulinarnej. Podczas spotkania nauczycie się: jak planować zakupy, jak kupować i przechowywać żywność – poznacie zasady mrożenia oraz dowiecie się jakie opakowania wykorzystywać do przechowywania jedzenia. Prowadząca nauczy Was jak czytać daty ważności i przydatności produktów. Poznacie również sekrety minimalizowania strat w kuchni i kulinarnego recyklingu. Nie zabraknie też trików i patentów w duchu idei #zerowaste, które ułatwią Wam Wasze codzienne gotowanie.
W programie:
- Zielone szparagi z fasolką w sosie cacio e pepe
- Bób ze skórką cytryny, sosem sojowym i olejem sezamowym
- Pieczone ziemniaki jak z ogniska
- Whipped feta z truskawkami, rabarbarem, domową chałwą i sumakiem
Na zajęciach serwowane będą ciepłe i zimne napoje (kawa, herbata, woda) oraz aromatyczny, sezonowy napar, lemoniada lub domowy izotonik.
UWAGA! Praktykujemy zasady Zero Waste. Jeśli to możliwe – zabierz ze sobą swoje opakowania do zabrania tego, czego nie uda Ci się zjeść na zajęciach.